Rundergehakt met champignonsaus

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr champignons in plakjes
  • 1 dikke ui gesnipperd en 1 teen knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el bloem
  • 1 el boter
  • klein scheutje melk
  • Italiaanse kruiden
  • ( optie beetje low salt) of dieetzout
  1. Rul het gehakt zonder toevoeging van vetstof en snijd ondertussen de ui in blokjes de champignons in plakjes en pers de teen knoflook.
  2. Als het gehakt bijna gaar is de groente toevoegen en gaar laten worden.
  3. Het blik met tomaten uit laten lekken in een vergiet, maar het vocht wel opvangen.
  4. Maak van de boter en bloem een roux.
  5. Voeg al roerende het tomatensap toe. Als de saus te dik is, verdunnen met wat melk.
  6. Vervolgens de blokjes tomaat en het gehaktmengsel er door roeren.
  7. Geheel op smaak brengen met Italiaanse kruiden en peper.
  8. Serveer met een komkommersalade of andere salade.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht