Rundergebraad met ratte-aardappeltjes

12 60 0 5
Aantal personen:
  • 1,2 kg lenderollade
  • 6 wortelen
  • 600 gr ratte-aardappeltjes (ongeveer dezelfde grootte)
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 sjalotten
  • olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 100 gr solo
  • 2 dl droge witte wijn
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in gelijke plakjes.
  2. Boen de aardappeltjes goed schoon en snij in de lengte doormidden, niet schillen. Pel de sjalotten en snij doormidden. Pel de teentjes look. Stoof de wortelen, aardappelen, sjalotten en de teentjes look in een braadpan met een scheutje olie. Voeg tijm en laurier toe, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten stoven, schep af en toe om, kruiden met pezo.
  3. Braad de rollade mooi bruin aan in een stevige pan in 50 gr solo en zet hem in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 35 minuten. Neem de pan uit de oven, maar laat deze aanstaan en laat het vlees 10 minuten in de pan rusten onder aluminiumfolie.
  4. Haal het vlees uit de pan en leg de aluminiumfolie er terug op, blus het braadvet met de witte wijn en schraap het aanbaksel los. Klop met een garde de overige 50 gr solo door de saus.
  5. Schep de gesmoorde groenten/aardappelen door de saus, zet 5 minuten in de nog hete oven.
  6. Snij het vlees in plakken, schep rondom de saus/groenten/aardapplen.
Victor S.