Runderbouillonsoep met groenten

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 0,200 kg ui
  • 0,150 kg wortel
  • 0,100 kg knolselder
  • 0,100 kg bleekselder
  • 0,200 kg prei
  • 0,100 kg bloemkool
  • 0,100 kg raap
  • 0,050 kg spruit
  • 0,050 kg prinsessenboon
  • 0,050 kg doperwt
  • 0,050 kg engelenhaar
  • 0,010 kg peterselie
  • 3,500 l blanke fond
  • 0,075 kg boter
  • Kruidenboeket
  • Peper
  • Zout
  1. Blanke fond bereiden.
  2. Ui halveren en net als de bleekselder en prei in plakjes snijden.
  3. Van de bloemkool snijden we de kleine roosjes en de spruitjes blijven in hun geheel (te grote exemplaren halveren). De prinsessenboontjes in ruitvorm snijden.
  4. Wortelen, knolselder en rapen meestal in dobbelsteentjes van 5 mm³ of in driehoekjes snijden. De doperwtjes blijven uiteraard heel.
  5. Groenten aanstoven in boter zonder te kleuren.
  6. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  7. Kruidenboeket toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen.
  10. Op smaak brengen met peper en zout.
  11. Het garnituur toevoegen.
Breggie