Rumsteak op corsicaanse wijze

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 800 GR rumsteak
  • 100 GR spek in blokjes
  • 200 GR tortiglioni
  • 2 teentjes look
  • 2 uien in halve ringen
  • 250 GR witte champignons
  • 3 EL olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter rundsbouillon (gemaakt van bouillonblokjes)
  • 2 EL TOMATENPUREE
  • Parmezaanse kaas
  • snuifje kaneel
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  1. snij de rumsteaks in stukken, verhit de olijfolie, bak het vlees bruin en kruid met peper en zout. Voeg de uien, look en spek toe en laat kort meebakken. Snij de champignons in kwartjes en voeg die samen met de witte wijn, tomatenpuree, rundsbouillon, kaneel , rozemarijn, en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat reduceren. Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af. Schik het vlees, spekblokjes en de champignons op de borden. Meng de tortiglioni met de saus en schik op het bord. Werk af met de Parmezaanse kaas en een takje rozemarijn.
NelekeP