Rumsteak met rode wijn en gebakken aardappelen

8 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten :
  2. 4 rumsteaks
  3. 12 sjalotten
  4. 375 ml rode wijn
  5. scheut balsamicoazijn
  6. beetje olie
  7. peper & zout
  8. 20 gram boter
  9. aardappelen
  10. Bereiding:
  11. Hak de sjalotten fijn en laat ze samen met de rode wijn en de balsamico op een hoog vuur koken tot het vocht grotendeels verdampt is. Bak de rumsteaks met wat olie in een pan, neem ze er vervolgens uit en wikkel ze in aluminiumfolie. Doe de sjalotten in de pan met de braadjus en voeg er geleidelijk de boter aan toe. Haal de steaks uit de folie en verdeel de sjalottensaus mooi over de steaks. Kook tijdens het klaarmaken van de rumsteaks de aardappelen lichtjes af. Snij ze daarna in dikke plakken, bak ze goed op in olie en kruid ze naar eigen smaak.
Theoke_1