Rugfilet van konijn met een compôte van pruimen en spekreepjes, primeuraardappeltjes en een sausje van kriekbier

408 180 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:

Konijn

  • 750 g konijnenfilets
  • peper
  • zout
  • 30 g Solo

Saus

  • 50 g suiker
  • 1 fikse geut kriekbier (om te blussen)
  • 1 dl bruine bouillon
  • enkele takjes verse tijm
  • 50 g Solo

Compôte van pruimen

  • 500 g ontpitte droge pruimen
  • 150 g fijngesneden spekreepjes
  • 1 flesje kriekbier

Aardappelen

  • 12 primeur aardappels (middel grote, vastkokend)
  • 1 busseltje lente-uitjes

Presentatie

  • 3 sneden wit brood
  • tube balsamico-crème
  • enkele sprietjes bieslook
  1. Konijn
  2. Kruid de filets van konijn met peper en zout. Laat margarine heet worden in een pan en kleur de filets aan. Laat verder garen in de oven.
  3. Saus
  4. Voor de saus brengen we de suiker samen met een scheutje water aan de kook. Laat wat inkoken. Blus daarna met een flesje kriekbier en voeg de bouillon toe. Laat verder inkoken tot sausdikte en werk af met een klontje Solo.
  5. CompĂ´te van pruimen
  6. Snij de pruimen in stukjes en laat ongeveer 3 uur weken in kriekbier. Doe alles in een kookpot en laat zachtjes sudderen tot een smeuige compote. Voeg op het einde de gebakken spekreepjes toe.
  7. Aardappelen
  8. Was de aardappelen, schil ze mooi gelijkmatig en snij er de eindjes af. Kook ze gaar in gezouten water. Hou warm.
  9. Snipper de gespoelde lenteuitjes en fruit deze in wat Solo.
  10. Presentatie
  11. Snij mooi blokjes van het brood en bak ze krokant met wat Solo in een koekenpan.
  12. Leg 3 aardappeltjes op het bord. Leg er bovenop een lepeltje van de lente-uitjes.. Lepel wat van de compote van pruimen op het bord. Snij de konijnenfilets in schuine partjes en leg deze op de compote. Lepel de saus rond het vlees. Werk af met de gebakken broodkorstjes, enkele sprietjes bieslook en een streepje balsamicocrème.
Jo_1