Rucolastamp

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 4 braadworsten
  • 3 grote uien, in ringen
  • 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
  • 2 zakken rucola (à 75gr)
  1. - kook de aardappelen in water met zout in 20 min gaar
  2. - verhit ondertussen in een ruime koekenpan 2 el olie en bak de braadworsten rondom bruin
  3. - schuif het vlees naar de rand van de pan en bak het in 14 min gaar
  4. - bak de uiringen goudbruin in het bakvet in het midden van de pan, bak de laatste 5 min de italiaanse kruiden mee
  5. - giet de aardappelen af en vang het kookvocht op
  6. - stamp de aardappelen met de rest van de olie en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
  7. - schep de rucola door de puree en breng op smaak met peper en zout
  8. - verdeel de stamppot over de 4 borden en leg de braadworsten met de gebakken uiringen erop
Lydievr