Rucolasalade met parmezaan, tomaat en pijnboompitten

116 5 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 handjes rucola (gewassen en uitgelekt)
  • 1/2 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 el pijnboompitten
  • 50 g parmezaanse kaas in 1 stuk
  • sap 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • zeezout en peper
  1. Schep de rucola en de koriander om in een kom. Voeg de bosui, de tomaat, de pijnboompitten en de met een dunschiller in krullen geschaafde Parmezaanse kaas toe. Besprenkel de salade met het citroensap en de olijfolie en bestrooi met wat zeezout en peper. Schep de salade voor het serveren goed om. Tip: pijnboompitten zijn het lekkerst als je ze even aanbakt (zonder extra vet) in een pannetje.
Ilse DW