Rozijnenbrood met kaneel

7 80 4 5
Aantal personen:
  • Voor een brood van 900 gr :
  • 350 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr zachte bruine suiker
  • 175 gr rozijntjes
  • 150 gr boter in kleine blokjes
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • zeste van 1 appelsien
  • 6 el vers appelsiensap
  • 6 el volle melk
  • 2 eieren , lichtjes losgeklopt
  1. Vet een broodvorm ( inhoud 9 dl ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Zeef de bloem , het zout , het bakpoeder en het kaneelpoeder boven een grote mengkom en kneed de boter erdoor met je vingertoppen tot je een fijn broodkruim krijgt .
  3. Roer hier de suiker , de rozijntjes en de zeste door , mix in aparte kom het appelsiensap , de melk en de eieren en voeg toe aan de droge ingredi├źnten en meng tot een vaste massa .
  4. Schep dit in de vorm en maak een klein kuiltje int midden ( zo rijst het brood gelijkmatiger ) .
  5. Bak het brood 60 a 70 min in een voorverwarmde oven op 180┬░C tot de pin er proper uit komt , laten afkoelen in de vorm .
  6. Pas aansnijden als het brood volledig afgekoeld is .
  7. Eet smakelijk :)
troubs