Rozemarijn aardappelen

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 Zak Pommes culinair aardappelen à 1.5 kg
  • 6 Takjes Rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 tl Grof zeezout
  • 4 tl Olijfolie
  • 2 Bollen Knoflook
  • Bankpapier
  • Braadslede of ovenschaal ( 20 x 30 cm )
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
  2. Doe de aardappelen in de met het bakpapier beklede braadslee of ovenschaal. Voeg de rozemarijn en het zeezout toe en besprenkel met de olie. Haal de tenen knoflook los en meng de ongepelde tenen erdoor. Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn. Serveer met (een deel van) de knoflook, knijp deze dan eerst uit de velletjes.
  3. * Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen in een oven van 150C.
  4. Bevat p.p.: 315 kcal* 5 g eiwit* 15 g vet* 39 g koolhydraten * prijs p.p. € 0,85
  5. Tip: De uitgeknepen tenen knoflook die je niet serveert, zijn ook lekker bij vlees.
  6. Tip: Snijd de rest van de rozemarijn fijn en strooi over tomaten- of paprikasoep.
Suzana