Rosti uit Zwitserland

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel rode peper
  • 50 gram emmentaler kaas
  • bieslook of peterselie
  • 200 ml creme fraiche
  1. Schaaf de aardappels in smalle reepjes of rasp ze grof. Dep de aardappels droog en meng de ui erdoor. Voeg de boter en rode peper toe. Breng op smaak met zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een ovenvaste koekenpan. Schep het aardappelmengsel erin, druk het aan en bak circa 5 minuten. Keer de rösti om en bak nogmaals circa 5 minuten.
  3. Zet de rösti circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de kaas. Roer de bieslook door de crème fraîche en serveer erbij.
Marloes2004