rosti met spinazie in een pakje

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr spinazie
  • 2 eetl olie
  • 1 eetl boter
  • 1 dl room
  • 4 st eieren
  • 1 kg aardappelen
  • 100 gr boter
  • 1 snuifje peper en zout
  1. roerbak de gewassen en uitgelekte spinazie kort in de olie
  2. laat nadien goed uitlekken en knijp ze uit tot "droog" is
  3. verdeel nu de spinazie in 4 ovenvaste potjes
  4. maak een kuiltje in de spinazie en giet wat room in en breek in elk potje 1 ei en giet nadien nogeen klein beetje room over en kruid met peper en zout
  5. zet de potjes in warmwaterbad op kookpunt tot je ziet eitjes "gaar" zijn
  6. voor de rosti rasp je de aardappelen grof en doe je beetje bij beetje in hete boter in pan en druk ze aan tot net is alsof je pannekoekje hebt
  7. laat die in ongeveer langs beide kanten in 10 min (10 min langs elke kant) bakken
  8. en da ist....
  9. ps je kan de potjes met spinazie natuurlijk ook op 150° in oven zetten tot je ziet eitjes gaar zijn
hildeke3105