Rösti met spiegelei

11 45 0 5
Aantal personen:
  • 700 gr aardappelen
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 3 el olijfolie
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 4 eieren
  • 2 el solo vloeibaar
  • 1 schaaltje tuinkers, gehakt
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • fijngesnipperde bieslook
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen, spoel onder koud water, dep droog en rasp ze grof.
  2. Meng aardappelen en uien onder mekaar en bak in 3 el olijfolie, roer regelmatig om.
  3. Doe ze in een kom, kruid met pezo, doe er vervolgens de cheddar, de tuinkers en peterselie bij, meng goed.
  4. Verdeel het mengsel in 4 porties, vorm er dikke pannenkoeken van en bak ze 3 minuten aan elke kant in een antikleefpan.
  5. Bak ondertussen de eieren in de hete solo, kruid met pezo.
  6. Schik de rösti op 4 warme borden, leg op iedere rösti een spiegelei en bestrooi met bieslook.
Victor S.