Rosbief op jagerswijze

18 40 4 5
Aantal personen:
  • 1 stuk rosbief
  • 250 gr champignions
  • 2 sjarlotten
  • 60 gr boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 bolletjes diepvrieskervel
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • peper en zout
  1. Kruid de rosbief met peper en zout
  2. Bak het gebraad bruin aan alle kanten (schroei dicht)
  3. Leg in de ovenschaal en laat 20 min bakken op 210°
  4. Maak de champignions schoon, snij ze in plakken en bak in boter
  5. Pel en snij de sjarlotten en voeg ze bij de champignions, blus met de witte wijn en de gevogeltebouillon (+water)
  6. Laat 5 min suderen, voeg de kervel toe.
  7. Laat inkoken en voeg daarna de boter in stukjes toe, goed mengen.
kruidenspookje