Rosbief met citroen en peper

0 150 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg rosbief
  • 1.5 el plantaardige olie
  • 2 tl cintroenraspsel
  • 1 el citroensap
  • 1.5 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 el droge sherry
  1. Bereidingswijze
  2. Voorbereiding: 2uur10min › Bereiding: 20min › Klaar in:2uur30min
  3. 1.Vermeng in een grote kom de olie, het citroenraspsel en -sap, de suiker, peper en sherry. Wentel het vlees hierdoor en laat het 2 tot 3 uur marineren.
  4. 2.Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees in een ovenschaal en braad het 45 minuten (rood), 1 uur (rosé) of 1 uur en 15 minuten (doorbakken). Dek het af met aluminiumfolie en laat het 20 minuten rusten, dan wordt het goed sappig.
Paneurke