Roosvormige appeltaart

223 110 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Taartdeeg:
  • 150 g poedersuiker (150 g)
  • 250 g witte bloem
  • 1 groot ei
  • 1 eidooier
  • 180 g Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 6 appels
  • 2 tl kaneel (5 g)
  • 125 ml water
  • 1 citroen, het sap
  • Pudding:
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (70 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 2 el suiker (40g) toe)
  • 500 ml melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
  • 1 ronde taartvorm met een diameter van 30 cm
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.
  3. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.
  4. Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).
  5. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot in het midden. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos. Doe verder op dezelfde manier tot er langs de hele rand van de taart roosjes liggen. Bak de taart ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Terwijl de taart in de oven zit, maken we de pudding. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
  7. Laat de pudding wat afkoelen en giet die in het midden van de gebakken taart. Bestrooi de taart met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige appeltaart is klaar!
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht