Roomsoep van Knolselder en Wortelen

20 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 liter kippenbouillon (blokje of kuipje)
  • 2 wortelen
  • 1/2 knolselder
  • solo vloeibaar
  • 30 gr bloem
  • 1 eierdooier
  • 1/2 dl room
  • peper&zout (pezo)
  1. Schraap de wortel, spoel hem en snijd hem in dobbelsteentjes. Maak de knolselder schoon en snijd hem eveneens in dobbelsteentjes. Kook beide gaar in een weinig gezouten water.
  2. Smelt de solo tot schuim in een kookpan en roer er de bloem onder. Giet er al roerend de bouillon bij en laat goed doorkoken. Voeg er de groenten en het kookvocht bij. Laat nog even doorkoken en breng op smaak met pezo.
  3. Meng de eierdooier en de room in een soepterrine. Giet er al roerend de hete soep bij.
Victor S.