Roomsoep van grotchampignons met kervel

12 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 2 stengels bleekselder
  • 500 gr grot- of Parijse champignons
  • 1,5 el bloem
  • 3 liter groentenbouillon (water + 3 à 4 blokjes)
  • 1/2 bussel verse kervel
  • 2 dl room
  • solo, bakken en braden
  • kruidentuil (peterseliestengels, laurier, tijm)
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak alle groenten schoon: pel de ui, trek de buitenste bladeren van de prei. Borstel de champignons proper, houd een 8-tal champignons apart voor de garnering. Snijd ui, preiwit, selderij en champignons grof. Smelt solo in een ruime soepketel en stoof de groenten er glazig in. Bestrooi met bloem, meng en laat even drogen op het vuur, om bloemsmaak te verwijderen.
  2. Voeg 3 liter water en 3 à 4 bouillonblokjes toe, kruid met pezo en het samengebonden kruidentuiltje. Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken, ongeveer 30 minuten. Verwijder de kruidentuil en mix de soep fijn. Werk af met room, kruid naar eigen smaak bij met pezo.
  3. Snijd de rest van de champignons in fijne plakken. Doe in de soep en laat nog 5 min. goed doorkoken. Werk de soep af met verse gehakte kervel.
Victor S.