Roomsoep van groene kool met langoustines en spek

692 55 3 5
Aantal personen:
  • 1 groene kool
  • 18 langoustines
  • 18 dunne plakjes gerookt spek
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 3 blokjes Knorr finesse kipbouillon
  • 10 cl light room
  • 2 soeplepels Solo Vloeibaar
  • 30 g Solo
  • zout
  • peper
  1. Maak de koolbladeren van elkaar los. Laat de mooiste ervan heel en snij de andere in stukjes.
  2. Schil de uien en snij ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Laat de Solo smelten in een kookpot. Laat de ui er zachtjes in fruiten en voeg er dan de in stukjes gesneden kool aan toe.
  4. Meng en giet er 1.5 l water en de bouillonblokjes bij.
  5. Voeg er de aardappelblokjes en de hele koolbladeren bij en doe er peper op. Laat alles 30 minuten koken.
  6. Pel ondertussen de langoustines en rol ze in de plakjes spek.
  7. Aan het einde van de kooktijd van de soep haal je de hele koolbladeren eruit met een schuimspaan en je mixt de rest tot een gladde soep.
  8. Zet die op een zacht vuurtje en doe er de light room bij.
  9. Doe er de hele koolbladeren opnieuw in en warm alles zachtjes op zonder koken.
  10. Verwarm de Solo Vloeibaar in een braadpan en laat de langoustines er 5 minuten op een hevig vuur in bakken, terwijl je ze voortdurend omkeert.
  11. Verdeel de koolroomsoep over diepe borden, voeg er de langoustines bij en dien onmiddellijk op
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtWinter