Roodlof salade met peer wal en hazelnoten

2 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 struikjes roodlof
  • 1 sappige peer ( conference)
  • 1 rood uitje gesnipperd
  • 50 gr hazel en walnoten grof gehakt
  • 1 el zachte mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water
  • 2 el rode wijn azijn
  • peper en zout uit de molen
  1. Ik had van een ander recept ( Varkensoester met hazelnoten)geroosterde hazelnoten over. Deze heb ik in de salade verwerkt. Snij het roodlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Snij de rest in reepjes. Was de peer ( niet schillen)en snij in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij in dunne plakken. Klop een dressing van de olie, wijnazijn, water, peper en zout en de mosterd. Meng het roodlof met het gesnipperd rood uitje. Werk er de dressing door . Werk de peer eronder en bestrooi met het notenmengsel of werk de noten door de salade.
Love to Cook