Roodbaarshaasje met pancetta en pittige aardappelsalade

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 roodbaarshaasje
  • 8 sneetjes pancetta
  • 150 g veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 800 g krielaardappelen
  • 125 g zure room
  • 2 eetl mierikswortel met room uit bokaal
  • 2 eetl olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  1. Voorbereiding:
  2. Schil de krielaardappelen.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Meng de zure room met de mierikswortel en kruid met peper en zout.
  5. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en schraap er de pitjes uit met een lepel. Snij in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water en giet af.
  8. Kruid intussen de roodbaarshaasjes met peper en omwikkel ze met 2 sneetjes pancetta. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis 3 à 4 min. aan elke kant tot de pancetta mooi bruin is.
  9. Roer de mengeling van zure room en mierikswortel onder de aardappelen. Voeg lente-uitjes, de stukjes komkommer en de veldsla toe en meng.
Inge Deyck_2