Roodbaarsfilet met sjalotten

140 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2.5 dl witbier
  • 1 eetlepel Bertolli Extra Vergine
  • 8 sjalotten gepeld en gehakt
  • 1 koffielepel Solo (op kamertemperatuur)
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 4 trostomaten in blokjes
  • 2 eetlepel koriander gehakt
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit een pan en stoof de sjalotten snel op een hoog vuur.
  3. Breng het witbier aan de kook in een kleine kookpot.
  4. Halveer de temperatuur zodra het kookpunt wordt bereikt.
  5. Voeg de room en het citroensap toe.
  6. Laat de saus nog enkele minuten sudderen.
  7. Vet een ovenschotel in met Solo.
  8. Leg de sjalotten op de bodem.
  9. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout.
  10. Schik de visfilets op de sjalotten.
  11. Overgiet met saus.
  12. Plaats de schotel in de oven en laat 15 minuten braden tot het visvlees ondoorschijnend wit is.
  13. Schik de visfilets op aparte borden.
  14. Overgiet ze met de saus en garneer met blokjes tomaat en gehakte koriander.
Solo