ROMIGE WORTELSOEP met SINAASAPPEL heel lekker en gezond.

9 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetl zonnebloem-olie
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kg winterpeen, in plakjes
  • 1 tn knoflook, fijngesneden
  • 700 ml groente-bouillon van tablet
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  1. Verhit de olie in een grote soeppan.
  2. Fruit hierin de ui en de gember 4 min,
  3. Voeg de winterpeen en de knoflook toe en bak kort mee.
  4. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat 15 min zachtjes doorkoken tot de wortel gaar is.
  5. Pureer de soep met de blender of staafmix
  6. .
  7. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  8. .
  9. Materialen
  10. staafmixer of blender .. .TipU kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur onder af en toe roeren op.
kok Kimberley