romige wortelsoep met kerri

73 20 3 5
Aantal personen:
  • 150 gr wortelen
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 teentje knoflook
  • 125 ml magere melk
  • 2 klp bloem
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1/2 klp kerriepoeder
  • 2 klp soloboter
  • peper en zout
  1. hak de bosuitjes fijn en pers de knolook. verhit de margarine in een pan en fruit er de bosuitjes en de knolook in aan. voeg de bloem toe en roer goed. laat de bereiding 1 min. al roerend bakken.blijf roeren en voeg langzaam het water,de inschifjes gesneden wortelen, het bouillonblokjeen het kerriepoeder toe. breng aan dekook,zet op een zacht vuurtje en laat de soep ongeveer 20 min zachtjes koken tot de wortelen gaar zijn. neem de pan van het vuur en laat de soep afkoelen. mix de soep en voeg de melk, zout en peper toe. verwarm de soep tot tegen het kookpunt.
sabine francke