Romige witlofsoep met kerrie en appel

5 0 4 5
Aantal personen:
  • 2 stronken Witloof ,fijngesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 stuks sjalot ,fijngesneden
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 stuk appel, in blokjes
  • 1 tl milde kerriepoeder
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte dragon
  1. Verhit een ruime kookpan met wat olie en fruit de sjalot en kerrie, totdat de sjalot zacht is. Voeg de witlof en de appel toe en bak even kort mee
  2. Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en kook verder totdat de witlof heel zacht is.
  3. Pureer de soep met een staafmixer, of in de blender en doe de soep weer terug in de pan
  4. Voeg de slagroom toe en warm nog even goed door, niet meer laten koken
  5. Roer op het laatste moment de peterselie en dragon door de soep en serveer
PascalVB