Romige witlofschotel met champignons, ham en kaas

17 30 4 5
Aantal personen:
  • 6 struik witlof zout en peper
  • 250 gr champignons
  • 1 grote ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 50 gr belegen geraspte kaas + 50 gram extra
  • 200 gr gekookte achterham in blokjes of reepjes
  • 2 eidooiers
  • 50 ml kookroom
  • 800 gr kruimelige aardappelen
  • 1 pakje boursin 150 gram
  1. Voorbereiding
  2. Maak de witlof schoon en snij de struiken overlangs doormidden.
  3. Kook de witlof in water met zout beetgaar. Goed laten uitlekken in een vergiet. Witlof met het snijvlak naar beneden in de ovenschaal leggen.
  4. Ondertussen aardappelen gaar koken met zout. Stamp de aardappelen fijn met de boursin.
  5. Champignons schoonmaken, in plakjes snijden.
  6. Ui pellen en snipperen. Olie verhitten in koekenpan. Ui hierin glazig bakken. Champignons toevoegen en even meebakken. 50 gram kaas en alle ham erdoor roeren. Massa wat laten afkoelen.
  7. Eidooiers met slagroom of melk los kloppen en door de champignonmassa roeren.
  8. Bereidingswijze
  9. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  10. Champignon-ham-kaasmassa over de witlofstruikjes verdelen.
  11. Aardappelpuree met boursin hierover uitstrijken.
  12. Bestrooien met de rest van de kaas.
  13. In het midden van de oven van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 30 minuten bakken tot de ovenschotel goudbruin is.
Love to Cook
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht