Romige tomatenpasta met spekreepjes

8 20 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr penne
  • 5 el olijfolie
  • 200 gr ontbijtspek in reepjes
  • 3 teen knoflook fijn gehakt
  • 8 zongedroogde tomaten fijn gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
  • 75 gr rucola
  • 1 èl balsamico azijn
  • 125 ml demi crème fraîche
  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het spek knapperig uit. Voeg de knoflook en de zongedroogde tomaat toe en bak nog 1 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en breng tegen de kook. Kook de pastasaus 5 min. Maak intussen de rucola aan met de laatste 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Roer de crème fraîche en zout en peper naar smaak door de saus. Giet de pasta af en schep door de saus. Schep de pasta op 4 borden en serveer met de rucolasalade.
  2. Tip Lekker met parmezaanse kaas
  3. Bron Vrouw online
Love to Cook