Romige spinazielasagne

7 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 250 gr lasagnevellen
  • 450 gr bladspinazie
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr geraspte kaas
  1. - verhit de olie in een pan, fruit de ui 4 min
  2. - voeg de knoflook, de oregano en het gehakt toe, bak het gehakt rul en bruin
  3. - voeg de tomaten toe, kook 5 min, breng op smaak met peper en zout
  4. - verwarm de oven voor op 200┬░C
  5. - schep 1/3 van de gehaktsaus in een ovenschaal
  6. - bedek met lasagnevellen, 1/3 van de spinazie en 1/3 van de mascarpone
  7. - bestrooi met peper en zout
  8. - bedek met lasagnevellen en 1/3 van de gehaktsaus
  9. - ga zo door tot alle ingredi├źnten op zijn
  10. - eindig met spinazie en mascarpone
  11. - bestrooi met de geraspte kaas
  12. - dek de schaal af met aluminiumfolieen zet in de oven
  13. - verwijder na 20 min de folie en bak de lasagne nog 10 min
Lydievr