Romige spaghettisaus à la Véronique.

26 45 5 5
Aantal personen:
  • 1/2 liter water met kippebouillonblokje
  • 1/2 liter melk
  • 1 naar keuze spaghettikruiden (merk Ducros/gb)
  • 1 naar keuze pili-pili/cayennepeper/paprika-kruiden
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • naar smaak tabasco
  • 250 gram gekookte ham in reepjes
  • 1/2 kilo gehakt
  • 1/2 kilo american/rundsgehakt
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 wortel
  • 1 preiwit
  • 1 ajuin
  • 2 takjes witte selder
  • 1 rode paprika
  • 1/2 gourgette
  • 250 gram champignions/blik
  • 1 vloeibare Solo
  • 50 gram Solo
  • 50 gram bloem
  1. Snij alle groenten in blokjes en laat deze stoven in vloeibare Solo tot ze gaar zijn. Bak het gehakt aan en zet opzij.
  2. Maak nu een roux van de boter en de bloem en doe dit met het mengsel van de kippebouillion en de melk. Dus 1/2 melk en 1/2 kippebouillion.Doe er de tomatenpuree bij en meng goed. Goed kruiden met de spaghettiekruiden en de andere kruiden naar smaak.
  3. Wanneer de saus klaar is, de gestoofde groenten onder de saus mengen en het gebakken gehakt en de in reepjes gesneden gekookte ham ook. Goed mengen en de fijngesneden peterselie hieronder mengen. wanneer de saus te dik zou zijn dan kan je deze steeds aanlengen met melk. Opdienen met pasta. Kinderen zijn dol op deze spaghettisaus.
Véroniquesken