Romige slasoep

16 15 4 5
Aantal personen:
  • 1 flinke krop sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke sjalot gesnipperd
  • 500 ml groentebouillon van een tablet
  • 100 ml kookroom
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  1. Haal de bladeren van de sla los en was ze.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit het gesnipperde sjalotje 1 minuut.
  3. Voeg de slabladeren met het aanhangende vocht toe.
  4. Laat de sla al omschepend in 3-4 min slinken.
  5. Voeg de bouillon toe en laat de soep 5 min koken.
  6. Pureer de soep met staafmixer of blender en voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
  7. Schep de soep in diepe voorverwarmde borden en garneer met de ragfijn gesneden bosuiringetjes en / of eventueel stukjes rucola.
  8. Serveer de soep ook eens koud in amuse of likeurglaasjes.
  9. Tip Voeg met de bosui wat Hollandse garnaaltjes,gerookte zalmsnippers of reepjes bacon toe.
  10. Eigen foto
Love to Cook