Romige preipasta met gerookte makreel

6 20 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook fijn gehakt
  • 600 g prei in ringen
  • 200 gr crème fraîche ( of demi crème fraîche)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 300- 400 gr gerookte makreel filet
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 bouillonblok naar keuze
  • versgemalen peper en zout
  1. Prei en makreel een verbluffende combinatie. Gezond door de goede vetten.
  2. Kook de penne in ruim water met een bouillonblok volgens de aanwijzingen beetgaar.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Schep de prei erdoor en bak de groente in 3 min. knapperig.
  4. Voeg de crème fraîche met de wijn toe. Laat de room op laag vuur smelten en roer glad. Verdeel intussen de makreelfilet in stukjes. Giet de penne af.
  5. Schep de makreelfilet en penne door de prei. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  6. Bron Vriendin.nl Recept iets aangepast
Love to Cook