romige pasta met scampi's

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 2 theelepel olijolie
  • 24 st scampi
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 1 blik gepelde tomaten blokjes
  • 75 ml water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • 1/4 theelepel oregano
  • 10 blaadjes basilicum
  • 600 gr tagliatelle
  1. Verwarm de olijfolie in de wokpan
  2. kruid de scampi's met paprikapoeder en rode pepervlokken en bak in de pan
  3. haal scampi's uit de pan + zet opzij
  4. snipper ui + look + stoof zacht aan in zelfde pan
  5. voeg na 2 min de tomatenblokjes + water + bouillon toe
  6. kruid saus met oregano + peper/zout
  7. laat 10 min sudderen op zacht vuur
  8. kook ondertss tagliatelle al dente
  9. voeg de room en de scampi's toe aan de saus, roer om, saus is klaar
  10. serveer tagliatelle met saus
Dédé