Romige pasta met bleekselder en champignons

36 20 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g volkoren penne pasta
  • 1 ei
  • 30 g geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el 3 gescheurde blaadjes basilicum
  1. Pel en snipper de ui. Maak de stengels bleekselder schoon en snijd ze in dunne boogjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Verhit de Becel Original in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de bleekselder toe en bak 5 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze in ca. 4 minuten bruin.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop het ei los. Giet de pasta af in een vergiet en doe het direct weer terug in de pan. Roer er met een houten lepel het losgeklopte ei en de groenten door. Voeg peper naar smaak toe en verdeel de pasta over 2 borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en de basilicum. Serveer direct.
Becel