Romige paprikasoep met gamba’s en artisjokken

75 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 rode gegrilde paprika’s (uit een pot)
  • Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 zak Bertolli pastasaus basilicum
  • 750 ml kippenbouillon
  • 3 takjes basilicum
  • 6 gamba’s (schoongemaakt)
  • 3 artisjokharten (uit blik)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • zure room
  1. Snijd de paprika in blokjes en bak ze op een hoog vuur in een scheut Robusto extra vergine olijfolie. Blus met witte wijn en voeg de pastasaus toe. Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur doorkoken. Pureer het mengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en voeg de kippenbouillon toe. Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de soepborden in een warme oven voor. Kruid de gamba’s met peper en zout, bak ze op een hoog vuur om en om in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Snijd de artisjokken in plakjes en vermeng ze met de kappertjes, de gamba’s en de gehakte basilicum.
  3. Maak van het vismengsel een bergje in het midden van elk bord. Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansSoepHoofdgerecht