Romige paprika soep met gamba's en artisjokken

12 15 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 3 rode paprika's
  • olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 700 g tomatenbasis
  • 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip
  • 3 takjes basilicum
  • 6 gamba's
  • 3 artisjokharten
  • 2 soeplepels kappertjes
  • zure room
  1. Snijd de paprika in blokjes en bak ze op hoog vuur in een scheut extra vergine olijfolie.
  2. Blus ze met witte wijn en voeg de tomatenbasis toe.
  3. Laat het geheel 5 minuten op hoog vuur doorkoken.
  4. Pureer het mengsel met de mixer.
  5. Breng 750 ml water aan kook en voeg 3 Knorr Bouillonketeltjes Kip toe.
  6. Voeg het mengsel van de groenten toe en haal van het vuur.
  7. Breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Verwarm de soepborden voor in een warme oven.
  9. Kruid de gamba's met peper en zout, bak ze op hoog vuur in een beetje olijfolie en laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier.
  10. Snijd de artisjokken in plakjes en vermeng ze met de kappertjes, de gamba's en de gehakte basilicum.
  11. Maak hiermee een bergje in het midden van elk bord.
  12. Schep de soep eromheen en schep er een klein bolletje zure room op.
Solo