ROMIGE PADDENSTOELENSOEP MET KNOFLOOKBROOD

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gram geschilde aardappels
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlep-el appelazijn
  • 125 gram gezouten boter
  • peterselie
  • 1 stokbrood
  • 125 ml slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de aardappels, 2 teentjes knoflook, de champignons, de helft van de paddenstoelen en azijn circa 3 minuten op een hoge stand. Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Meng intussen de boter met de rest van de knoflook en de peterselie. Snijd inkepingen in de bovenkant van het stokbrood en vul deze met knoflookboter (houd 1 eetlepel van de boter apart).
  4. Leg het brood op aluminiumfolie en bak circa 5 minuten in de oven tot de boter is gesmolten.
  5. Verhit intussen de overige knoflookboter en bak hierin de rest van de paddenstoelen 2-3 minuten.
Marloes2004
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht