Romige paddenstoelensoep met Boursin

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kuipje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden
  • 300 gr paddenstoelen naar keuze
  • 3 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 750 ml bouillon van vlees bouillonblok 1 1/2 blokje
  • 20 gr boter
  • 10 gr platte peterselie gesnipperd
  • 1/2 tl verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper en zout naar smaak
  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze een of twee maal (naar gelang de grote) doormidden, houd een aantal paddenstoelen heel voor de garnering.
  2. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verwarm de boter en smoor het sjalotje glazig, laat de paddenstoelen al omscheppend meesmoren. Houd vier eetlepels paddenstoelen apart.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Hak de peterselie fijn. Pureer de soep na 10 minuten met de staafmixer.
  4. Roer de Boursin Cuisine erdoor en breng de romige paddenstoelensoep verder op smaak met peper, zout, de fijngehakte peterselie en de tijm.
  5. Garneer met de apart gehouden paddenstoelen.
Love to Cook