Romige Koninginnensoep.

7 25 3 5
Aantal personen:
  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 100 ml slagroom
  • 1 kleine kipfilet
  • 1 wortel
  • 100 gr erwtjes
  • 1 sjalot
  • 1 laurierblaadje
  • 1250 ml kippenbouillon van blokjes
  • verse peterselie
  1. Breng 250 ml water aan de kook met 1 kippenbouillonblok en kook de kipfilet gaar in ca 15 minuten.
  2. Snipper de wortel en het sjalotje heel fijn.
  3. Smelt de boter in de soeppan en roer er de bloem door met een garde. Schenk dan onder voortdurend kloppen met de garde 1 liter kippenbouillon erbij.
  4. Snij het gare kipfileetje in kleine stukjes en voeg deze samen met de sjalot, wortel, erwtjes en laurierblad toe aan het geheel.
  5. Laat dit ca 10 minuutjes zachtjes koken.
  6. Breng de soep op smaak met peper en zout en roer als laatste de room en de fijngesnipperde ( platte) peterselie erdoor.
  7. Serveer eventueel met croutons.
Love to Cook