Romige kip-pesto met champignons en ui

28 20 3 5
Aantal personen:
  • 300 gr kipfilet
  • 200 ml kookroom
  • 100 gr monchou of andere roomkaas naturel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gr champignons
  • 3/4-1 potje groene pesto
  • peper en zout
  • 2 tl gedroogde basilicum
  1. Een heerlijk, makkelijk en snel gerecht. Deze heerlijke romige kip-pesto smaak goed bij bijvoorbeeld aardappeltjes en een salade maar het smaakt ook fantastisch met rijst.
  2. Recept is voor ongeveer 2-3 personen
  3. Begin daarna met het kruiden van de kip met de basilicum en wat verse peper en zout. Snijd eventueel de kip in stukjes/reepjes als je geen kipfiletblokjes hebt gekocht. Giet wat olie in de pan en wacht even totdat deze warm is. Voeg dan de kip toe. Bak ca 10 minuten totdat de kip gaar is.
  4. Snipper ondertussen de ui en snijd eventueel de champignons in vieren of plakjes. Als de kip gaar is voeg je het uitje en de champignons toe. Roer dit goed door en laat het even 1 minuutje bakken. Voeg dan de pesto toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Daarna voeg je ook de kookroom en de monchou toe.
  6. Meng alles nogmaals heel goed door elkaar en laat de monchou zachtjes smelten. Als de monchou gesmolten is, is het romige kip-pesto gerechtje klaar!
  7. Serveer de heerlijke romige kip pesto met rijst en een frisse salade.
Love to Cook