Romige Kip-kerrieragout

13 25 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr basmatirijst
  • 2 el olie
  • 2 dikke uien gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 4 kipfilets in dunne reepjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 250 ml kippenbouillon van blokje
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 el gebakken uitjes
  • 250 gr erwtjes diepvries
  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Olie in ruime pan verhitten en ui en bleekselderij op matig vuur 2 min. bakken. Kip toevoegen en 1 min. meebakken. Kerriepoeder en bloem mengen, over kip strooien en omscheppen
  2. Bereidingswijze
  3. Al roerend bouillon in gedeelten bij kipmengsel schenken, volgende scheut pas toevoegen als vorige scheut door bloem gebonden is. Geheel aan de kook brengen en vuur laag zetten. Crème fraîche erdoor roeren en 10 min. op zacht vuur laten sudderen. Intussen 5 min. voor einde kooktijd van rijst, doperwten door rijst scheppen en meewarmen. Kip-kerrieragout op smaak brengen met zout en peper.
  4. Serveertips
  5. Doperwtenrijst over vier borden verdelen en kipkerrie-ragout ernaast scheppen. Gerecht met gebakken uitjes bestrooien.
Love to Cook