Romige kip-kerrie

10 50 0 5
Aantal personen:
  • 6 Drumsticks
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 4 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook,geperst
  • 2 eetlepels pikante kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  1. Laat de drumsticjs in de kippenbouillon in circa 35 minuten zachtjes gaar koken; haal het vlees van de botjes en verwijder het vel; verdeel het gare vlees in stukjes; Verwarm het bakproduct in een hapjespan en smoor hierin de prei, knoflook en kerriepoeder circa 5 minuten; voeg de room en het kippenvlees toe en laat alles nog circa 10 minuten op lage stand pruttelen; Breng op smaak met zout en peper.
  2. Lekker met rijst.
Rudiros