Romige kip-kerrie met geurige Basmatirijst

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 mooie kipfilets
  • 400 gr geurige basmati rijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij in smalle boogjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 250 ml bouillon van kippentablet
  • 125 ml crème fraîche
  • 400 gr diepvrieserwtjes
  1. Met mooie ingrediënten maak je een mooi gerecht. Neem de geur van de basmatirijst. Dat is een feest om klaar te maken. Dan een prachtige saus van fijne ingrediënten als kipfilet, bleekselderij en kerrie. Dit wordt smullen!
  2. Kook allereerst de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de uisnippers en de bleekselderij ca. 2 minuutjes.
  4. Voeg de kipreepjes toe en bak ze even mee.
  5. Meng ondertussen de kerriepoeder en de bloem en strooi dit over de kip. Schep het nog even goed om.
  6. Schenk vervolgens al roerend de bouillon bij de kip.
  7. Geef de bouillon even de tijd om te binden met de bloem. Dus voorzichtig bijschenken en goed roeren.
  8. Breng het geheel vervolgens aan de kook en zet het vuur laag. Roer dan de crème fraîche erdoor en laat het lekker nog even een minuutje of 10 sudderen op een laag vuurtje.
  9. Meng de rijst met de doperwtjes en laat het geheel even goed warm worden. Schep de rijst op vier borden en schep de kip-kerrie erbij.
Love to Cook