Romige kersentaartjes

10 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 pot kersen zonder pit ( 350 gram) uitgelekt
  • 200 ml koksroom
  • 40 gr bloem
  • 40 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • poedersuiker om te bestrooien
  • 4 ovenvaste schaaltjes inhoud 125 ml ingevet
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de kersen heel goed uitlekken en verdeel ze dan over de 4 ingevette ovenschaaltjes.
  3. Meng in een kom de room, de bloem, het ei, de suiker en de vanillesuiker met de mixer tot een luchtig beslag.
  4. Schenk het beslag over de kersen.Bak het gebak in het midden van de oven in 20 min gaar. Strooi de poedersuiker eroverheen en serveer de kersentaartjes warm.Lekker simpel toch ? Wil je het extra feestelijk opdienen ? Laat je taartjes dan afkoelen tot lauwwarm en serveer ze met een bolletje ijs en/of slagroom. Bron allerhande Eigen foto
Love to Cook