Romige doperwten met tomaat

82 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 uitje
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 450 g diepvriesdoperwten
  • 4 kleine tomaten
  • zout, versgemalen peper
  • 3 el crème fraîche
  • basilicumblaadjes
  • 1 el gehakte peterselie
  1. Pel en snipper het uitje en fruit het ongeveer 3 minuten in de vloeibare margarine. Voeg de doperwten toe en smoor ze zachtjes gedurende 3 à 4 minuten. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de doperwten in de pan en smoor ze 1 à 2 minuten mee.
  2. Breng de groente op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de crème fraîche toe en laat het gerecht door en door warm worden.
  3. Scheur de basilicumblaadjes grof. Strooi de gehakte peterselie en basilicum over de doperwten en serveer ze.
Solo