Romige citroenmousse

16 15 5 5
Aantal personen:
  • 100 gr Turkse of Griekse yoghurt
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 1 1/2 blaadje witte gelatine
  • 75 ml vers citroensap
  • 2 el citroenrasp liefst biologisch
  • 150 ml slagroom
  1. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Meng de yoghurt met 2 el suiker en de citroenrasp.
  2. Breng het citroensap in een steelpan tegen de kook en meng van het vuur de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen.
  3. Klop intussen met een mixer de slagroom met 2 el suiker stijf. Meng het citroensap door de yoghurt en spatel de slagroom er luchtig door.
  4. Verdeel de mousse over 4 glazen en zet de mousse 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Serveer eventueel met een paar frambozen en een blaadje mint of ander klein fruit naar keuze.
  6. Bron Caroline Janneke Philippi
  7. Tip: i.p.v. met citroen, kun je dit dessert ook maken met sinaasappel of grapefruit.
Love to Cook