Romige chocoladepotjes

45 10 Hoge moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 el Carte d’Or Stracciatella IJs (100 g/200 ml)
  • 150 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade
  • 20 g suiker
  • 10 g chocoladeschaafsel
  • 4 boterkoekjes
  1. Verwarm de room, suiker en chocolade al roerend in een kleine pan gedurende 1 minuut. Laat het vervolgens iets afkoelen.
  2. Schep in 4 schaaltjes een bolletje Carte d’Or Stracciatella IJs. Druk het bolletje ijs naar de bodem zodat de bovenkant gelijk komt met de rand van het schaaltje.
  3. Giet het afgekoelde chocolade mengsel rond het ijs, zodat het ijs volledig bedekt is.
  4. Plaats de schaaltjes gedurende 20 minuten in de vriezer.
  5. Garneer met chocoladeschilfers en serveer met boterkoekjes.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht