Romige bietensoep met spekjes

5 25 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr gekookte rode biet
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 ui gesipperd
  • 2 teen knoflook gehakt
  • 1 liter runder bouillon blokken
  • 1 el suiker
  • 2 el rode wijn azijn
  • 125 ml zure room
  • 2-3 bosuitjes in ringetjes
  1. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. . Bak de spekreepjes al omscheppend goudbruin en knapperig in een anti aan bakpan zonder vetstof. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  2. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg daarna de bieten, bouillon, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur lager en laat de bieten afgedekt ca. 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en verdeel er de zure room, de bosuitjes en spekreepjes over. .
  3. Serveer de bietensoep met wat stukjes meergranenstokbrood of stevig ander brood naar smaak.
Love to Cook