Romige bietensoep met kaas

86 72 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 2 gekookte bieten
  • 5 cl koude groentebouillon
  • 1 koffielepel balsamico-azijn
  • 1 soeplepel verse kaas met kruiden
  • 1 soeplepel light room
  • peper zout
  1. Snij de bieten in blokjes.
  2. Doe de blokjes in de kom van een mixer, schakel de mixer in en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
  3. Als de soep goed glad is, voegt u de kaas toe en laat u de mixer met tussenpozen draaien.
  4. Voeg ten slotte een soeplepel light room toe en meng alles nog eens kort.
  5. Giet de soep in een glazen kom.
  6. Voeg de balsamico-azijn toe en meng goed. Laat minstens een uur in de koelkast afkoelen.
  7. Bij het opdienen haalt u de gekoelde soep uit de koelkast en brengt u ze op smaak.
  8. Dien heel koud op.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtVegetarisch