Romige bieslooksoep

9 45 1 5
Aantal personen:
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 3 bosuitjes
  • 300 g aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 l kruidenbouillon
  • 200 g fijngehakte peterselie
  • 1 dl room
  • peper en zout
  1. Pel en snipper de uien en de look.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  3. Maak de bosuitjes schoon, snij ze in dunne ringetjes en hou het groen apart voor de garnering.
  4. Verwarm de boter en fruit de ui met de look op een laag vuur in ca. 5 min. goudgeel en glazig.
  5. Voeg de aardappelstukjes en het wit van de bosuitjes toe en fruit ze 3 min. mee.
  6. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de bouillon op een laag vuur 30 minuten koken.
  7. Pureer de soep met de staafmixer en laat ze nog eens doorkoken.
  8. Dien op met wat bosuiringetjes en het bieslook voor de garnering.
  9. Eet smakelijk.
Roland2303