Romige aardappelzalmschotel

21 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 g zalmfilet
  • 250 g champignons
  • 2 dunne stokken prei
  • olijfolie
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 80 g kruidenroomkaas
  • 1 zakje Knorr kant en klare Bechamelsaus
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalm in grote stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de prei fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de prei en champignons hierin gedurende 3 minuten. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en roer het erdoor. Zet het vuur uit.
  3. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover eerst de zalm en vervolgens de prei en champignons. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  4. Verkruimel de kruidenroomkaas erover en giet dan de Bechamelsaus gelijkmatig over het gerecht. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat in ca. 25 minuten in de oven gaar worden.
  5. Zet de schaal op tafel en verdeel over 4 borden.
Knorr